Известие

Collapse
No announcement yet.

Свири,вие към 6000об./мин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свири,вие към 6000об./мин

Колеги, след като бая време не бях натискал здраво колата, вчера реших да я изпъна и установих някакъв проблем. При достигане на около 6000об./мин., общо взето след 5000об./мин. започва нещо да свири и пищи зверски откъм двигателя. Звукът е като от тролей, общо взето като ел.двигател на много високи обороти, наподобява и турбо, ама няма по-висока мощност от преди. Само на високи обороти се чува. На място също, няма значение дали натискам съединителя или не.
    Някой има ли представа от какво може да е това? Някоя ролка, ремък, водна помпа? Ролките са сменени преди 14000км., заедно с ремъците, водната помпа не е сменяна. Колата не загрява и не губи антифриз. Като работи на празен ход имам чувството, че има някакъв паразитен звук, но човек като търси повреда и всичко му се струва развалено, тъй че не знам, може и да не се чува нищо притеснително.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

колега,виж да неса лагерите на динамото!
    sigpic

Alfa Romeo 155, 1.8, TS

Comment

Махни каналния ремък,и така ще изолираш страничните агрегати,ако пак вие,най вероятно е от водната помпаИначе мен ме съмнява компресора на климатика или алтернатора.Най-добре я закарай на сервиз
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Махни каналния ремък,и така ще изолираш страничните агрегати,ако пак вие,най вероятно е от водната помпаИначе мен ме съмнява компресора на климатика или алтернатора.Най-добре я закарай на сервиз
        Със сигурност ще я водя на сервиз. Просто ме интересуваше да не се окаже, че ще се счупи след малко, защото я карам в момента. Няма да я настъпвам и утре или в понеделник ще я гледат. Може и на вас да звънна.
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

тоя проблем е масов, особенно с фалшиви ролки !!
          2 пъти сменям ролки и ремък за 20 000 км

прее*ана ролка обтяжна или паразитна вие точно като на развалено турбо!!
          http://luchi.bg/ Парапети

Comment

В крайна сметка, отивам в сервиза, викам гледайте как вие, газ ... и не вие. Чакам пак да почне, за да се разбере за какво иде реч.
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

ББББББББАааааааааааааСи работата, докато ти напиша какъв според мен ти е проблема... тая вечер моята па зе да вие..........

БББББББАААААААААСИИИИИИИИИ ФИЛМА

АМАН ВЕЧЕ !
              http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Момчета при мен преди време се получи такъв симптом на виене,след много мислене и мнения накрая се установи,лагер на динамото,срещу 85 лева за консумативите+труда на майстора всичко се оправи и забравих за проблема,просто бяха си заминали старите.
                sigpicAlfa Romeo 146 1.4 T.S. 16v

Comment

Working...
                X